Sopa Miso

Ingredients, per a 4 persones:

800 cl de caldo dashi

4 cullerades soperes de pasta de miso

10 gr. Alga wakame dessecada

160 gr. de tofu

1 cebeta tendra

4 bolets shiitake

 

Per a fer el caldo dashi, manera llarga:

20 grams de katsuobushi

30 grams d'alga kombu deshidratada

900 litre d'aigua.

 

Per fer el caldo dashi, manera curta:

1 sobre i mig de caldo dashi 

800 cl d'aigua.


Elaboració

Sopa Miso

La sopa miso és un plat fonamental de la dieta japonesa. Es comú, que es serveixi en tots els àpats. Es considera molt beneficiosa per la salut i pel benestar personal. Es pot prendre inclús durant l'esmorzar o a mitja tarda.

Els ingredients més importants i que la defineixen són el miso i el caldo dashi.

El caldo dashi, és el caldo bàsic amb el que comencen molts plats i salses de la gastronomia japonesa. Es fa amb alga Kombu i escames de bonítol (katsuobushi). Habitualment, per simplificar es fa servir caldo instantani .

El miso és una pasta que s'aconsegueix mitjançant faves de soja bullides, sal i Koji. El Koji és una barreja d'arròs, blat o civada maltat que es fan servir com a ferment de la pasta resultant.

  

Preparació del caldo Dashi

Posar en remull 2 hores les algues kombu

Posar aquesta mateixa aigua a bullir, i tot just abans que comenci, retirar l'alga. Deixar bullir un minut i apagar. Immediatament tirar els flocs de bonítol i deixar-los 15 minuts a mode d'infusió. Posteriorment colar amb drap ben fi.

Ja tenim el caldo dashi que, un cop fred, pot anar a la nevera o a congelar. Si no el volem fer servir al mateix moment.

Amb els sobres instantanis, tant sols posar a bullir l'aigua i tirar el contingut del sobre.

 

Preparació de la sopa miso

Amb el caldo dashi resultant, posem al foc i agafem una part i el barregem amb un bol a banda amb la pasta miso fins obtindre un líquid espès. Quan bulli, afegim les algues wakame i aboquem el miso. Deixem bullir 2 minuts.

Ja tenim feta la sopa, servir en bols i al mateix moment afegim la cebeta tallada ben fineta (preferiblement la part verda), el miso tallat a daus i els bolets que haurem hidratat abans.

Aquesta sopa és molt polivalent, no és ni mar ni muntanya, i hi podem afegir a la recepta pollastre, musclos, cloïsses, fideus, ou, etc.

 

Curiositats

MISO, significa font del sabor (MI, sabor, SO, font).

El miso és ric en proteïnes, conté gairebé el doble que carn i peixos.

Ajuda a reduir el colesterol.

Millora la flora intestinal.

Ric en vitamina B12.

Antioxidant.

I si no us voleu complicar, tenim tots aquest productes.

Sopes instantànies en pols, fresques, amb fideus, amb tofu, amb curry, picants... Ramen, udon. No us ho acabareu.

Us esperem a la botiga!