Fideus Yakisoba de pollastre

Ingredients: 

1 Pebrot verd i

1 pebrot vermell

1Ceba tendra
1 Pastenaga
1/4 de Col
4 Pit de pollastre o cuixa desshosada.
2 paquets de fideus yakisoba

Salsa Yakisoba

Oli de sèsam

Llavors de sèsam


Elaboració

Saltegem les Verdures tallades a juliana ben fina amb un rajolí d'oli. Les retirem i a la mateixa paella saltegem la carn. A banda, bullim els fideus segons instruccions del fabricant.
Ho barregem tot i a la paella, hi afegim la salsa yakisoba i ho saltegem com si fos un wok.
Ho decorem amb sèsam, cibolet, etc. Servir calent.

 

Curiositats

Al Japó és un plat molt popular. És molt habitual veure parades ambulants on el serveixen a tota velocitat. Alguns restaurants es neguen a servir aquest plat per ser considerat un plat per menjar al carrer. Són originaris de Xina (allí es coneix amb el nom chow mein) però avui dia estan integrats enterament en la cuina japonesa, tal com ocorre amb el ramen. Encara que el terme soba forma part de la paraula el yakisoba aquests fideus no s'elaboren amb farina de blat sarraí, sinó que són molt similars als ramen que són fets a partir de farina de blat.

Els yakisoba es serveix diàriament al "Camp Hansen" dels Estats Units (Marine Corps) amb base a Okinawa, Japó i ha arribat ser un dels plats favorits entre els O.S. Marines, aconseguint que el yakisoba sigui servit en el menú de gairebé totes les bases dels O.S. Marine Corps de tot el món.